Julegåve

Denne jula blir litt annleis enn vi er vant med. Dei nære tinga blir i år viktigare enn nokon gong.
Om du ønsker tradisjonsrike songar, eller heilt nye utgivingar, så finn du det her i den vesle nettbutikken vår. Kanskje du kjenner nokon som du kan gleda med ei gåve?

terningkast
Stavanger Aftenblad gir Juleroser terningkast 6
“Lokomotivet for de litterære heftene” skriver Stavanger Aftenblad om Juleroser 2020

Dette er heftet som har utløst et helt skred av litterære julehefter de siste årene. Redaktør Herborg Kråkevik hviler ikke på laurbærene av den grunn, men utvider i år rammen rundt Juleroser med både plate, sangbok og turnè. Samtidig er selve heftet like sterkt som noen sinne, og denne gang finner vi flere fine, lokale innslag. Vi får blant annet et intervju med 90 år gamle Bodil Cappelen, født og oppvokst i Stavanger og i dag bosatt i Tønsberg. Hun har virket som maler, tekstilkunstner, bokillustratør og barnebokforfatter, og vi får noen strålende eksempler på hennes kunst. Sandnesforfatteren Morten Bjerga gis to sider med skildringer fra Ryfylke. mens Jan Inge Sørbø tar for seg av julesalmer. Vi får også Helge Torvunds vakre “Juleminnehuset”; minner fra barndommen med baking, gaver, marsipan, juletre og alt som hører med. Tema for årets hefte er kransen, et symbol på evigheten.

Barnas Juleroser har på kort tid blitt ein viktig juletradisjon for dei viktigaste lesarane: barn og unge. I årets utgåve er det vakre illustrasjonar, magiske forteljingar, spanande ……

Som redaktør for det mest populære juleheftet i Noreg ønskjer Herborg Kråkevik å gi lesarane store kunstopplevingar til jul, i ein god balanse mellom nostalgi og modernitet.

I denne praktboka har Herborg Kråkevik samla dei gode, gamle julesongane som familiar har samla seg rundt i generasjonar, og som har gitt trøyst og julefred opp gjennom historia vår.

Dei siste åra har juleheftet Juleroser, med redaktør Herborg Kråkevik i spissen, blitt ein kjær tradisjon for mange i førjulstida. No har ho saman med Mathias Eick og Bergen Filharmoniske …..