Juleroser 2021

Julekonsert - Juleroser

Julerosekveld med Herborg Kråkevik og gjester

Herborg Kråkevik legger ut på storslått Julerose-turné medLinda Eide, Vigdis Hjorth, Mathias Eick og orkester!

Herborg Kråkevik tar i år med seg musikken og fortellingene fra Juleroser til noen utvalgte scener rundt om i landet. På turneen har hun med seg forfatteren Vigdis Hjorth, journalist og humorist Linda Eide og trompetvirtuos Mathias Eick. I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil disse folkekjære formidlerne gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre. 

Herborg har i tillegg med seg pianist Helge Lilletvedt og Julerosekvintetten, og hvert sted får de selskap av lokale barnekor. I Kristiansund og Surnadal kan publikum glede seg til å oppleve dette sterke laget sammen med Kristiansund Symfoniorkester, og i Bergen får de selskap av byens eget eminente orkester; Bergen Filharmoniske Orkester. 

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 kom albumet Juleroser med helt nye julesanger signert mellom andre Aurora Aksnes, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus, innspilt av Herborg og Bergens Filharmoniske Orkester. På albumet medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Trygve Skaug, Marianne Pentha, AURORA og Mathias Eick. 

I november 2021 kommer albumet «Barnas Juleroser» med julesanger og fortellinger som har stått på trykk i juleheftet med samme navn som Herborg også er redaktør for. På albumet medvirker Julerosekvintetten, Bolteløkka Jentekor, Bislett Guttekor, Espen Berg og Kåre Conradi.Julerosekveld består av sanger fra begge album.

– Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsomme greier, og litt kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i førjulsinnet, sier Herborg.

Kjøp billetter
Kjøp Billetter
Bøker Herborg Kråkevik
Kjøp bøker og hefte